به مجله موسیقی طریقت خوشآمدید. در این صفحه از آخرین اخبار و تازههای محمد طریقت مطلع میشوید. جدیدترین آثار، کنسرتها، مصاحبهها و ... به اطلاع شما میرسد.
چندی پیش آلبوم "شور سرمستان" به آهنگسازی علی طریقت و تنظیم محمد طریقت و با صدای سعید کریمی وارد بازار موسیقی شده است. این آلبوم بیشتر یک کار خانوادگی است. چرا که برادران طریقت به همراه پدر هنرمند خود، این اثر را کار کردهاند. گفتگویی با علی و محمد طریقت انجام دادهایم که از نظرتان میگذرد.
محمد طریقت، متولد1356، فارغالتحصیل رشته زبان و ادبیات انگلیسی هستم. از کودکی علاقهی زیادی به ساز سنتور داشتم و از سال 1370 به طور جدی شروع به فراگیری این ساز کردم. در کنار این ساز، برای شناخت وزن در موسیقی آموختن ساز دف را نیز شروع کردم و در این زمینه کتابی به عنوان "از خانقاه تا تصنیف" نوشتهام.
در زمینه آهنگسازی، به کلاسی نرفتم و تنها با مطالعهی کتابهای موسیقی توانستم تا حدودی با این علم آشنایی پیدا کنم. همچنین با ساز تنبور نیز آشنایی دارم. این آلبوم اولین کاری است که تنظیم کردم و یک آهنگ نیز ساختهام.
محیط خانوادگی طوری بود که به طرف این هنر کشیده شدم.
هر هنرمندی با هنری که دارد احساس درونیاش را بیان میکند. من خودم را هنرمند نمیدانم اما به تقلید از یک هنرمند، من نیز میخواهم احساس درونیام را با سازم بیان کنم.
به نظر من اثر خوب اثری است که قابل درک برای عامهی مردم باشد.
من تقلید را به این معنا که آثاری که تا حال خلق شده را دوباره تکرار کنیم به شیوهی جدیدتر، قبول ندارم. اما به این معنا که تقلید کنیم از آثار گذشته برای یادگیری و خلق کنیم آثار جدیدی را که برای مردم رنگ و بوی تازگی دارد، قبول دارم. این کار، خود باعث جلوگیری از تکرار موسیقی برای شنونده میشود.
آرزوی من این است که بتوانم ملودیهایی روان و قابل درک برای مردم بسازم.
دلیلهای متعددی دارد. میتوان یک دلیل را صدای دف دانست که باعث شور و هیجان میشود و جوان نیز که مملو از شور است به این ساز روی میآورد. دومین دلیل تبلیغات است، چون که تنها ساز دف است که دیدنش اشکالی ندارد و در تلویزیون هر جشنی که میشود گروهی دفنواز را نشان میدهد!
من سعی کردم که در این آلبوم تا جایی که ممکن است از ملودیهای روان و تنظیمهای ساده و قابل درک برای عامه استفاده کنم.